CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 30, 2012

When I am 22 .

Gigih lukis doodle utk diri sendiri
Assalamualaikum w.b.t. 
Like usual, its been a long time since I did not updating any story into this blog. How poor my blog are. People, you should know how I am freaking busy this semester and how was I thought that my 24 hour can be easily gone day by day. Instead of that, the main reason is not only that but it could be and may be the main causes is I am too lazy in updating my blog. (-_-) Im telling you sarcastically ryte. Hee

Ok, back to the topic. Well then, I had just celebrating my 22 years old birthday on 27th April that day. Alhamdullilah, praise Allah still giving me chances to live on this world. Bagiku, hidup ini indah, bersyukurlah dan hargailah selagi mana kita ada di bumi Allah. ^^
Ada seorang junior edit, and kasi kite. =) Thanx faeiza. 
When I flash back all the things that happen in my life this 22 years, it makes me realise, how faithful I am to be a human. Tapi sejauh mana rasa syukur itu dipanjatkan, hanya Allah saja yang berhak menilai. Im just trying to giving my best indeed still trying to be the best. Betul, semua perkara yang terjadi ada hikmah di sebaliknya.

Malam itu, malam sebelum 27 April melangkah masuk, I was actually on an event which is the festival nasyid for university cultural festival uum 2012 and I have to become the MC for that night event. Im freaking busy, and I dont think so it gonna be something special will happen that night. Yayaya, bukan nak buat-buat lupa, tapi kesibukan diri mengakibatkan perasaan nak sambut hari jadi semakin fade away masa itu. Malam itu, semuanya berakhir dengan sempurna and its just that I do make some mistakes during the event. But, I do learn something from that. ^^

My MC partner for that night- Mustaqim ^^
Segalanya jadi riuh rendah, when I have to attend the postmortem for that event juga pada malam yang sama. Hati berkata, mesti postmortem ni akan ambil masa yang lama but then, it just happen around 15 to 20 minute. Nasiblah kejap je, sebab masa itu rasa bersalah merajai diri since my roommate was waiting for me outside the hall. Hahaha.

After that, katanya nak pergi ke mall kecik nuh di hujung tu. Ok, selaku roommate yang sayang kepada roomate, daku turut perintah itu. Ikut saja la. Tup-tup, sampai sahaja di penghujung mall itu, kedengaran bunyi muzik sayu-sayu berkumandang with a chocolate-love-shape-cake on the table with some softdrink and food. =) Masa itu, honestly I am freaking speechless. Nothing to say. Dan tergumam untuk beberapa saat. Yelah, kau tidak terharu ka kalau ada orang buat surprise party macam itu di tengah2 ke'busy'an yang melanda diri? Hehe On that time, I thought it was my roommate plan in making the suprise party. Tapi, selangkah kaki ini menghampiri meja yg ada chocolate-love-shape-cake itu, tiba-tiba ada seseorang menghampiriku dari belakang and he directly sing the 'Happy Birthday' song live to me. Aum aum. Its make me much more much more speechless kau tau! =D

chocolate-love-shape-cake teeheee ^^
One thing that make me feel so much touch on that night is, I do miss home a lot especially mama. Ya Allah, air mata jatuh masa itu dan hanya ucapan terima kasih mampu diberi pada insan itu. Juga terima kasih pada semua yang ada pada malam tu. Serius, you all makes me terharu you know. Kejam la depa sebab tak habaq mai kat cheq naa. Babap sorang satu kang baru taw!! Hee

Suprise party menjadi, and we gather together with some of my junior include my roommate and his friends that night. Sembang-sembang, makan-makan, buli-membuli and all those things will always be in my sweet memory forever hereafter. InsyaAllah. Terima kasih korang-korang semua. 

Dan untuk awak, the mastermind of that night, terima kasih taw. Hanya Allah yang mampu membalas segala budi awak dekat saya. InsyaAllah, we will always celebrate this date together, jauh atau dekat. =)

Can you guest, what is it inside the box? ok, secret. ^_^
Last but not least, thanks untuk semua kawan-kawan yang bagi wish di facebook or through handphone. =) Sangat hargai taw. And thanks untuk semua present yg korang kasi >> Hera, Fiera, Along Hadi and 'Awak'. Hee 

Thats all. Bye.

p/s: " Selagi kasih dan sayang kita bertaut, percayalah saya akan jadikan awak wanita paling bahagia di dunia. Itu janji saya." :)

7 comments:

  1. Replies
    1. kathy, jgn risau. ini bukan blog artis. xda urg maw lawan 1st kau itu. hehehe

      Delete
  2. happy belated bday..jubah tu cantik la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eca: thanks =) lama sudah tu d beli. maw setahun suda. :) hee

      Delete
  3. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Memaafkan adalh cara balas dendam yang paling mulia.

    ReplyDelete

143 Budak Hitam bagi komen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...