CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, May 15, 2011

CONTEST AKU, HITAM DAN MERAH

As'salam.
                 Dewi kembali lagi ke dunia blogging. Dunia maya tanpa sempadan. Hehe. Saya dah lama tak update Miss.Blog ni sebab sekarang ni saya sebok dengan exam. (seboklah sangat) Tapi oleh sebab next paper ada gap 4hari, maka dengan ini saya merajinkan diri untuk update Miss.Blog ni. Kali ni saya update entry dengan join contest ni. CONTEST AKU,HITAM & MERAH. Menarik kan kawan-kawan? Hah.. Kalau rasa menarik tu, meh la join contest ni sekali. Kita bagi ramai peserta contest ni. Biar 
CIK SENAH pening kepala nak pilih pemenang. Hehe. Ow ya, nama penganjur untuk contest ni ialah 
Cik Senah. Membahasakan diri beliau sebagai CS. ^_^ 
Orait, like usual every contest got its own terms & condition ryte. So, here it is.
(Saya c0py dari blog Cik Senah)
Sila klik kat sini : CONTEST AKU, HITAM & MERAH. ^_^

CONTEST AKU HITAM DAN MERAH
SYARAT-SYARAT :

1. up to uolss nak follow my blog or not!~>.... tiada paksaan...( tapi susah la tau perkembangan if tak folow kan) (DONE!)
2.letak banner kat bawah ni kat korangnye entry and sidebar dan link kan terus ke entry ni!~... (DONE!)
3.pertaruhkan maksimum 2 pic pada masa yang sama tetapi  post yang berbeza (DONE!)
4. dan sila jawab soklan dibawah
 saya rasa saya nampak .................................. dengan warna hitam&merah kerana ....................... (DONE!)
5. tag kan kepada 4 rakan anda....... dan pastikan anda memberitahu mereka okeh!~......(DONE!)
6. cam biasa tinggalkan URL entry anda di ruang komen entry ini........ (DONE!)
7. tarikh tutup 27 MEI 2011 
(yg ini tak perlu kita nak bagi 'DONE'. hehe)


...................................................................................................................................................
....................................................................................................................................
....................................................................................................................

Syarat pertama : Kalau rasa-rasa nak follow blog CS, sila follow. Dan saya dah follow dah. Senang nak taw pasal update kan. (n_n) Macam trademark DIGI, i'll follow you~~~ hehe

Syarat kedua : Letak banner besaww tu dan letak gak kat side bar then link kan. Pun saya dah buat. Ok, anda memenuhi syarat. :p

Syarat Ketiga : Hah. Syarat paling penting ni. Pertaruhkan 2 picture tetapi post berbeza.
Dengan itu, setelah menyelongkar folder album dalam laptop saya, akhirnya saya menemui 2 keping picture 'merah hitam' yang sesuai. Hahaha. (ketawa jahat) Jom review picture.
~
~
~
~
~
~
~
~
sila klik picture untuk melihat gambar dgn lebih jelas, terang & nyata. :p
Inilah picture pertama. Merah & Hitam bukan? (sila kata 'iya') :)
Ini pula picture kedua. Pun merah & hitam kan? :)
Syarat keempat : kena jawab soalan yup.
Saya rasa saya nampak.......
lebih terserlah, menarik, dan berani termasuk chomey 
(oops. Puji diri sendiri. Sila ignore.)
dengan warna hitam&merah kerana bagi saya tak semua orang berani mengenakan pakaian berwarna merah dan hitam sebabnya warna ini kelihatan agak menyerlah dan mungkin jugak di cop sebagai warna yang agak 'garang' bagi sesetengah individu. Tetapi, setiap individu ada kebebasan untuk memilih style mereke tersendiri dan terpulanglah sama ada mereka nak pilih warna merah & hitam sebagai outfit mereka. So, bagi saya individu yang memakai outfit especially merah memang akan kelihatan lebih berani sinonim dengan simbolik warna merah itu sendiri dan hitam pula dengan 'kemanisan' tersirat yang ada pada individu itu. Hitam manis kan. ^_^

Orait, da hampir memenuhi semua syarat.
Dan bagi memenuhi syarat terakhir, saya nak tag kawan-kawan pulak.
Haipp. Tahniah korang kena tag. Hehe.

Okies, selesai sudah semua. Dan sekarang saya nak tinggalkan link kat blog cik senah. 
Bye-bye semua. Thanx. (n_n)

p/s: picture credit to mr.mf and guys wish me luck. 
( i mean for my exam & so do for this contest. hehe. )


8 comments:

  1. akhirnye memahamkan diri juga ye syarat ke 3 tuh.. okeh now cs da pilih pic yg pertama lebih gojezz..... okeh... thanks join..

    ReplyDelete
  2. hehe.. faham2..:P thanx cs.. ^_^
    wah.. picture no.1 lebey gojes? hehe..
    orait... thanx...^_^

    ReplyDelete
  3. oh nice picture...goodluck :) :) :)

    ReplyDelete
  4. Macam menarik jaa. Join lpas exam ok x? ^^

    ReplyDelete
  5. thinker: meh le join.. tpi jgn bagi gmbr lawa2 ye.. x nak bagi thinker menang... heheheh:p

    ReplyDelete
  6. Hahaha. Alright then. Nti lpas exam 22hb, Thinker join. Nk kena bookmark owner dulu. kalau x, takut lupa lak. :)

    ReplyDelete
  7. heehe.. okies2...:) join jgn x join.. ingat tu.. bagi gmbr yg x chomey taw..:p

    ReplyDelete

143 Budak Hitam bagi komen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...